.

τα μαθήματα των παραδοσιακών χορών συνεχίζονται. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: Ηρακλής Τσάνης: 697 460 6127 και Αμαλία Σούκουλη: 694 693 5657

3D

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ε΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ




  Το Ε΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
          “ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”
με ενδιαφέρουσες και αξιόλογες συμμετοχές σύγχρονων λογοτεχνών!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από 26 έως 29 Ιουλίου 2019 και κατά ώρα 8.30 μμ πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά το Διεθνές Απάνθισμα Λογοτεχνίας «ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», στο πνεύμα της συναδέλφωσης και της φιλίας των λαών της Μεσογείου, από  το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηπειρωτών Κορινθίας “Η ΠΙΝΔΟΣ”, σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και το Δήμο Κορινθίων.
 
1994- ΟΤΑΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ "H ΠΙΝΔΟΣ" ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ &  TΕΧΝΗΣ "AΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ "ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ" ME AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΠΟΙΗΤΗ Κ.ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ & AΛΒΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Το Ε΄ Διεθνές Απάνθισμα Λογοτεχνίας εφέτος θα φιλοξενήσει και θα παρουσιάσει σύγχρονους ποιητές και συγγραφείς από Ιταλία, Ρουμανία, Αλβανία, Κύπρο και Ελλάδα. Giuseppe Napolitano, Monica Savulesku, Bardhyl Maliqi, Πέτρος Τσερκέζης, Κώστας Νούσιας,  Μιχάλης Πέρρας, Δημήτρης Ανδριόπουλος, Γεώργιος Γώτης, Βασίλης Τσιάλας  και  Γιώτα Παρθενίου είναι μερικά από τα ονόματα των λογοτεχνών που θα συμμετάσχουν στο τετραήμερο του φετινού Απανθίσματος. Θα απαγγείλουν ποιήματα και θα αναγνώσουν αποσπάσματα ο ίδιοι αλλά και άλλοι παρευρισκόμενοι ποιητές καθώς και ερασιτέχνες ηθοποιοί των θεατρικών σχημάτων της περιοχής μας.
Τη μουσική επένδυση  των απαγγελιών και των αναγνωσμάτων θα επιχειρήσουν οι μουσικοί Λουκία Βαρλάμου  και  Γιάννης Παπαχριστοδούλου  .
Τα δύο πρώτα βράδια 26 και 27 Ιουλίου, το Απάνθισμα θα λάβει χώρα στη Λέσχη Ανάγνωσης  της Βιβλιοθήκης του Δήμου Λουτρακίου  (Οικονόμου & Τομπάζη ) και θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση του Ιταλού ποιητή Giuseppe Napolitano και της  Ρουμάνας ποιήτριας-συγγραφέα Monica Savulesku-Voudouris.

Giuseppe Napolitano
Monica Savulesku-Voudouris
 Τα επόμενα δύο βράδια το Απάνθισμα θα λάβει χώρα στην Κόρινθο, στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα (Αράτου 74) και θα συμπεριλάβει:
  την Κυριακή το βράδυ την παρουσίαση του Κορίνθιου
 
Μιχάλης Πέρρας

 ποιητή Μιχάλη Πέρρα, από τον Πανεπιστημιακό καθηγητή Δημ. Ανδριόπουλο και τον ποιητή Γεώργιο Γώτη και 

Bardhyl Maliqi
ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΕΡΚΕΖΗΣ
 • τη Δευτέρα το βράδυ  την παρουσίαση του Βορειοηπειρώτη ποιητή Πέτρου Τσερκέζη από τον Κ.Νούσια και του Αλβανού ποιητή Βardhyl Maliqi από τον Π.Τσερκέζη. Ας μη λείψει κανείς!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  


 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου