.

τα μαθήματα παραδοσιακών χορών παραδίδονται κάθε Πέμπτη, ώρα 7.00μμ, σε αίθουσα του Συναυλιακού χώρου «Μ. Δημητριάδη», Αδειμάντου 12, στην Κόρινθο. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27410-25298 και 6944445132

3D

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΒΡΕΛΛΗ στην ΚΟΡΙΝΘΟ: MIA EYΣΤΟΧΗ  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ!
        
          
Η επιτυχία της εκδήλωσης εορτασμού της Εθνικής  μας επετείου, που διοργάνωσε την Κυριακή, 25 Μάρτη 2018, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορινθίας "η Πίνδος" με την εύστοχη επικέντρωση και αναφορά στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας του Γιαννιώτη ποιητή-γλύπτη Παύλου Βρέλλη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε προδοκία .

 Η  εποικοδομητική συνεργασία του ΔΣ, με το ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων και ειδικά το ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο προσωπικό του, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γ.Οικονόμου και  την Προισταμένη του  τμήματος Πολιτισμού κ. Τόνια Τζαναβάρα καθώς και με το Μουσείο Βρέλλη και τον Διευθυντή του Κωνσταντίνο Βρέλλη, μουσικό, απέδωσαν εξαιρετικούς καρπούς. 
         
                 Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό θέατρο, παρουσία πολλών μελών, φίλων μας και Δημο-σίων προσώπων, προεξαρχόντων του εκπροσώ-που του Μητροπολίτη Κορινθίας αιδεσιμότατου κ. Ν. Μπιθαρά, του  Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, της Βουλεύτριας του Ν.Κορινθίας κ. Θελερίτη Μαρίας, των αντιδη-μάρχων κ. Κωνσταντίνου Παρτσινέβελου και Ζώγκου Ανδρέα, των Δημοτικών Συμβούλων  κ. Ν. Σταυρέλη, κ. Θέμη Κουτσογκίλλα, καθώς και του πρώην Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορίνθου κ. Βασ. Νανόπουλου, δόθηκε η δυνατότητα μιας άλλης  προσέγγισης της προσωπικότητας του μεγάλου Γιαννιώτη ποιητή-Γλύπτη Παύλου Βρέλλη, μέσα από την ξενάγηση στο ποιητικό και γλυπτκό του έργο.          


    

η γ.γραμματέας κ. Αμαλία Σούκουλη συντονίστρια της εκδήλωσης


 "Η ιδεολογία και η Τέχνη" συνιστούν την ταυτότητα του καλλιτέχνη Π. Βρέλλη τόνισε επιγραμματικά η  Γιώτα Παρθενίου, Γιαννιώτισα  ποιήτρια και  επιστήθια φίλη του Π. Βρέλλη που είχε αναλάβει, στη συγκεκριμένη εκδήλωση, το δύσκολο ρόλο της ανάλυσης της ποίησης του Π.Β. απόπειρα που για πρώτη φορά επιχειρείται Πανελλαδικά και δημόσια, αφού έως σήμερα η επιτυχημένη επίδοση του καλλιτέχνη  στη Γλυπτική και κυρίως στη φιλοτέχνηση κερίνων ομοιωμάτων, έχει επισκιάσει δυσανάλογα το εξ ίσου αξιοσημείωτο και σημαντικό ποιητικό του έργο.       

  "Το ποιητικό έργο του Π.Β. εικόνα της κοινωνίας και εικόνα μας. Αναγνωρίζουμε κάπου τον εαυτό μας ,αυτά που ζήσαμε,αυτά που ζούμε,αργά, κινηματογραφικά πλάνα , νωπογραφίες.Ο λόγος του λυρικός,συγκινεί βαθύτατα,εγείρει την εθνική μας συνείδηση.
Γλύπτης, ποιητής, διανοούμενος, εξέρχεται με ελληνικό φως και φόντο αρχαίες κολώνες από μάρμαρο και κορινθιακή άκανθο!Το Μουσείο του, που μας κληροδότησε, εκεί στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, βγαλμένο ολόκληρο από τα χέρια του, ατενίζει το υψηλόν ιδεώδες, παναπεί την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων από τη Γ.Π. ενώ λίγο πριν, στην παρουσίαση του Μουσείου  Π.Β.  από το γιο του, μουσικό  και διευθυντή του Μουσείου Κωνσταντίνο Βρέλλη η έμφαση δόθηκε  στη συνθετική περιγραφή των φάσεων κατασκευής και δημιουργίας του Μουσείου, από την αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική μελέτη έως την εσωτερική διαρρύθμιση, τη φιλοτέχνηση των κέρινων ομοιωμάτων  και την έκθεσή τους στο χώρο.ο Κωνσταντίνος Βρέλλης  μας ξεναγεί στο Μουσείο ΒρέλληΑκολούθησαν απαγγελίες των ποιημάτων  από τον ηθοποιό του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων Απόστολο Σφυράκη και τη Γ.Π. με εμβόλιμο μουσικό αφιέρωμα-προσθήκη από τον Κ.Β.Το κοινό παρακολουθεί με ενδιαφέρον


   Την εκδήλωσε έκλεισε το χορευτικό του Συλλόγου μας , ανανεωμένο και κεφάτο, υπό τη διδασκαλία της κ. Σοφίας Σπυροπούλου, που ενθουσίασε το κοινό δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό.Κωνσταντίνος Βρέλλης-Γιώτα Παρθενίου και Δήμητρα Τσεπεντζή
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου