.

τα μαθήματα των παραδοσιακών χορών συνεχίζονται. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: Ηρακλής Τσάνης: 697 460 6127 και Αμαλία Σούκουλη: 694 693 5657

3D

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Δ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2018





         Δ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
        “ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”           
                                  
                                          ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ -ΒΟΧΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ


       
Με ενεργή σύμπραξη του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορινθίας "η Πίνδος" και του Σωματείου Λόγου & Τέχνης "Αλκυονίδες" υπό την αιγίδα των Δήμων Βέλου-Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, ενταγμένο στο πλαίσιο των θερινών, πολιτιστικών τους διαδρομών (2018), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το προγραμματισμένο Λογοτεχνικό τριήμερο, αφιερωμένο στην ΚΥΠΡΟ και την Ιταλία.
 
Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος  απονέμει τιμητική πλακέτα στον Κύπριο συγγραφέα Α. Ονουφρίου 
 
Ο βουλευτής του νομού μας κ. Γεώργιος Ψυχογιός χαιρετίζει την παρουσία του Ανδρέα Ονουφρίου
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το Δ΄ Διεθνές Απάνθισμα Λογοτεχνίας, «ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», που συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηπειρωτών Κορινθίας "Η ΠΙΝΔΟΣ, υπό την αιγίδα και την σύμπραξη των Δήμων Βέλου - Βόχας και Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Το Δ΄ Διεθνές Απάνθισμα Λογοτεχνίας συμπεριελάμβανε ένα διήμερο αφιέρωμα στην Κύπρο απ’ αφορμή την επέτειο της εισβολής του Αττίλα στο νησί, πριν από 44 χρόνια, με την παρουσία του πολυβραβευμένου Κύπριου λογοτέχνη 
 Ανδρέα Ονουφρίου και ένα αφιέρωμα στον Ιταλό Cesare Pavese, ποιητή, μυθιστοριογράφο, κριτικό λογοτεχνίας και μεταφραστή, που συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα.
 

 
 
 Το πρώτο αφιέρωμα στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου, την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018. Όταν ο κ. Ονουφρίου ζωντάνεψε με τον άμεσο, αφηγηματικό του λόγο γεγονότα εκείνων των τραγικών ημερών, όλοι οι παρευρισκόμενοι δάκρυσαν και δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Συγγραφέας.





 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας, κ. Αννίβας Παπακυριάκος, βράβευσε τον προσκεκλημένο κ. Ανδρέα Ονουφρίου με τιμητική πλακέτα. “Ήταν μεγάλη η συγκίνηση, η χαρά και η τιμή που σας γνώρισα. Πραγματικά αγγίξατε πολλές ψυχές, επαναφέρατε μνήμες, βιώσαμε γεγονότα τα οποία μπορεί να τα ξέραμε ωστόσο με την συναισθηματική φόρτιση που μας τα μεταφέρατε, είναι από τις στιγμές που μείνανε και θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μας.” τόνισε ο κ. Παπακυριάκος τη στιγμή που χαιρέτισε τον Συγγραφέα, για να συμπληρώσει, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του:“Πηγαίνουμε σε εκδηλώσεις, διασκεδάζουμε και πολλές φορές φεύγουμε άδειοι. Σήμερα από εδώ φεύγουμε όλοι μας γεμάτοι!”
 
 
Ο βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός συγχαίρει και καλωσορίζει τον συγγραφέα

 
  Ο Συγγραφέας ανταπέδωσε τις ευχαριστίες και δώρισε στον Δήμαρχο αντίτυπα βιβλίων του προκειμένου “να τα διαθέσει σε φίλους, δημότες, ανθρώπους που διαβάζουν”.




Παρόντες σε αυτή την εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός, η Αντιδήμαρχος Βέλου – Βόχας κα Μαρία Καλλίρη, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ “ΑΝΕΛΙΞΗ” του ίδιου Δήμου, κ. Ανδρέας Σιάχος, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αριστείδης Δουλαβέρας με την σύζυγό του, φιλόλογο, κα Καίτη Λέκκα, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων κ.κ. Γιάννης Μπάρτζης και Σωτήρης Κοκκωνάκης, αντίστοιχα, η σκηνοθέτιδα κα Ντίνα Γιαμπουράνη, οι Κορίνθιες λογοτέχνιδες κυρίες Ευαγγελία Πανούση, Ελένη Κορονιώτη, Μαίρη Σουρλή, Λεμονιά Αντωνοπούλου και Βασιλική Καλαχάνη, η οποία συμμετείχε ενεργά με ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του κ. Ονουφρίου, “Η ΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΕΝΝΗΣΕ”, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βέλου, κ. Αντώνης Γιάνναρος, ο οποίος επιμελήθηκε τον ήχο και την προβολή των βίντεο, οι εκδότες της εφημερίδας “ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”, κ. Χρήστος Βαλασόπουλος, ο οποίος, επίσης, διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του κ. Ονουφρίου και η κα Γιώτα Αθανασούλη, η οποία επιμελήθηκε την αφίσα και την πρόσκληση του Δ' Διεθνούς Απανθίσματος Λογοτεχνίας, αλλά και αρκετοί συμπολίτες μας από την περιοχή.


     Δ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
        “ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”           
                                                 ΔΗΜΟΣ
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                            
                Λουτράκι 21 Ιουλίου 2018


Το δεύτερο αφιέρωμα στην Κύπρο, καθώς κι εκείνο στον
Ιταλό λογοτέχνη Cesare Pavese, πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στο Θέατρο “ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ”, στο Πάρκο Δεξαμενής το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Ιουλίου 2018, αντίστοιχα.

Η πρόεδρος των ΅ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ΅ καλωσορίζει το κοινό και συντονίζει  και στο Λουτράκι το Αφιέρωμα στηνΚύπρο
                                                     χαιρετισμός προέδρου κ. Βαγγέλη Ν. Ματάτση












χαιρετισμός προέδρου κ. Βαγγέλη Ν. Ματάτση






ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΦΡΟΝΙΜΑΔΗ-ΜΑΤΑΤΣΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΠΕΝΤΖΗ



ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΤΑΤΣΗ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΤΑΤΣΗ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΛΕΞΙΟΥ



Στους συντελεστές του αφιερώματος στην Κύπρο, εκτός από τον ίδιο, τον εκλεκτό προσκεκλημένο συγγραφέα και την κ. Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση, λογοτέχνιδα και Πρώην Πρόεδρο του Σωματείου Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”, που παρουσίασε και τις δύο μέρες, συνοπτικά τον λογοτέχνη και το έργο του,  συμμετείχαν οι κυρίες Μαργαρίτα Αλεξίου, ερασιτέχνης ηθοποιός και Σπυριδούλα Ματάτση, που ανέγνωσαν αποσπάσματα από το βιβλίο του κ. Ονουφρίου “Η ΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΕΝΝΗΣΕ” και η Πρόεδρος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ” κ. Δήμητρα Τσεπεντζή, που είχε τον συντονισμό του Αφιερώματος στην Κύπρο και τα δύο βράδια.


 
 
 


 

               
       Δ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
        “ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”           
                                  
                                    ΔΗΜΟΣ 
      ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                            Λουτράκι 22 Ιουλίου 2018

Το αφιέρωμα στον Ιταλό λογοτέχνη Cesare Pavese έλαβε     χώρα στο Λουτράκι, επίσης, το βράδυ της 22ας του Ιούλη 2018,παραμονή της πύρινης τραγωδίας, που σε απόσταση αναπνοής από το Λουτράκι, βίωσε η Ελλάδα
 
Στους συντελεστές του αφιερώματος συμπεριλαμβάνονται οι κυρίες Γιώτα Παρθενίου, ποιήτρια, Σύμβουλος επί τιμή Νηπιαγωγών, Karen Boselli, ιταλίδα ηθοποιός, Βάνα Χαραμή, Ελένη Γλυκοφρύδη και Ανθή Νίκα, ερασιτέχνιδες ηθοποιοί, Σπυριδούλα Ματάτση, ο κ. Σωτήρης Τριβιζάς, ποιητής και μεταφραστής του Cesare Pavese και ο κ. Aλέξης Μπάγιας, καθηγητής Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων (κιθάρα). 
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΤΑΤΣΗ


ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ -ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΤΑΤΣΗ
ΒΑΝΑ ΧΑΡΑΜΗ-ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ
Πρόβα generale λίγο πριν νυχτώσει

Τον συντονισμό είχε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Κορινθίας "η Πίνδος" κ. Βαγγέλης Ματάτσης



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ "ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ" ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΗΣ










ΓΙΩΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ- ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
KAREN BOSELLI-ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ




ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΤΑΤΣΗ

ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΑΓΙΑΣ-KAREN BOSELLI

ΓΙΩΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ-ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΑΓΙΑΣ
ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΤΑΤΣΗ

KAREN BOSELLI-ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ
ΓΙΩΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ-ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΑΓΙΑΣ

KAREN BOSELLI-ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ

KAREN BOSELLI-ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ

KAREN BOSELLI-ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ

KAREN BOSELLI-ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ
ΒΑΝΑ ΧΑΡΑΜΗ-ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ

ΒΑΝΑ ΧΑΡΑΜΗ-ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ

                                           ΒΑΝΑ ΧΑΡΑΜΗ-ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ
ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ
ΑΝΘΗ ΝΙΚΑ

ΒΑΝΑ ΧΑΡΑΜΗ-ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ


















Οι δύο συνδιοργανωτές ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι, με κάθε τρόπο, βοήθησαν στην διοργάνωση και επιτυχή εξέλιξη της συγκεκριμένης δράσης και αναφέρθηκαν παραπάνω.










 


Επιπλέον, ευχαριστούμε:
Τον Δήμο Βέλου Βόχας και τον Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, για την φιλοξενία των εκδηλώσεων, την παραχώρηση των χώρων και των μέσων για την παρουσίασή τους.
Τα ξενοδοχεία ΚΟΡΙΝΘΟΣ στην Κόρινθο και ΜΑΝΤΑΣ στο Λουτράκι που φιλοξένησαν τους καλεσμένους μας.
Την τηλεόραση του ΗΛΕΚΤΡΑ, για την συνέντευξη στον κ. Ονουφρίου, την Rap Media για την κάλυψη της πρώτης βραδιάς της εκδήλωσης, το ραδιόφωνο του ΗΛΕΚΤΡΑ και την κα Μαίρη Νικολοπούλου για την κατ' επανάληψη κοινοποίηση της πρόσκλησής μας, τους κ.κ. Γιάννη Καραπανάγο και Θανάση Πρωτοπαπά για την εκπομπή-συνέντευξη στο διαδικτυακό ραδιόφωνο ΠΕΡΑΙΑ-ΧΩΡΑ RADIO NEWS και όλα τα ιστολόγια και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες του Νομού, που φιλοξένησαν την πρόσκλησή μας.


 Το παρόν στις δυο αυτές εκδηλώσεις έδωσαν ο εκδότης του Περιοδικού “ΕΙΚΟΝΑ”, κ. Νικ. Δενδρινός, η πολιτευτής Κορινθίας κα Δήμητρα Νάκου, οι κυρίες Μίνα Πέτρου-Βενετσάνου, ποιήτρια και Ελένη Κοντόζογλου, ποιήτρια-εκδότης του Περιοδικού “ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”, ο κ. Θεοδόσης Κοντόζογλου, δημοσιογράφος, οι Κύπριες Έλενα Μιχαηλίδου , γνωστή δασκάλα κλασσικού μπαλέττου, στην Κόρινθο και  Αναστασία Χειμωνίδου, συγγραφέας, η ποιήτρια Ευαγγελία Πανούση, ο ποιητής-συγγραφέας κ. Γιάννης Αικατερίνης, ο κ. Γιάννης Καραπανάγος δημοσιογράφος και αρκετοί συμπολίτες μας από την περιοχή.



 












 

 Η επιτυχής έκβαση της τριήμερης αυτής δράσης αποδεικνύει έμπρακτα, πως οι καλές συνεργασίες μπορούν να επιφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου